Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
Беглика Фест – волни сред природата!
Фестивал пресен с яка песен

Теодосий Спасов, Уикеда, Kozza Mostra, Попара, Vataff Project и др. ще се изявявят на най-свежата родопска сцена това лято – Беглика фест. В рамките на 4 дни – от 7 до 10 август, край язовир Голям Беглик над Батак ще се проведе първото издание на фестивала, съчетаващ музика, спорт и активен начин на живот.

Организаторите на събитието са Българска фондация „Биоразнообразие", Сдружение „Байкария", Фондация „Аутуърд Баунд", Фондация „Къща за книги и приключения", Екологично сдружение „За Земята", Сдружение „Селище Зелено Училище", Сдружение „Българска пейнтбол федерация" и Народно читалище „Бъдеще сега". Беглика Фест се осъществява с подкрепата на Община Батак.

Входът ще бъде под формата на “фланелкобилет” с логото на феста на цена 11.99 лв. Закупуването на билета от еко-памук е не е задължително, но е пожелателно. Събраните средства ще бъдат използвани за запазването популацията на глухаря – дивият петел, населяващ областта, и застрашен от бракониери. Колела, каяци, въжена градина за катерене и пейнтбол площадка ще бъдат на разположение на посетителите, а на 9 август /събота/ ще се проведе тазгодишното олимпийското състезание в Родопите - четирибой със 104-ма участници. Записването ще бъде предишния ден. С четирите природни елемента са свързани дисциплините в надпреварата. Огнената пейнтбол битка, носещите се по водата каяци, докосването до синевата чрез преминаване през въжена градина и планинското колоездене по неравна земна повърхност ще бъдат изпитанията за родопските олимпийци.

Предвижда се и пета свободна дисциплина, невключена в многобоя – челик.

Тези, които не са запалени по активна спортна дейност в горещите августовски дни, ще могат да се включат в работилничките за сръчност и въображение - ленд-арт, рециклиране, преупотреба на стъкло, театрални маски, рисуване на фанелки от еко-памук и др. Няма да липсва и малко еко-теория на тема биоразнообразие, алтернативна енергия, управление на отпадъците и т.н.

Музикалният формат е дефиниран в стиловете Reggae, Trance, Ambient, Drum'n'Bass, Jungle, IDM. Програмата по дни е следната:

  • 7 август: Kliment, Vataff Project, Cinnamint, Milan, Victor's Mob, Tulpa, Paskalev, Polygon Ring, res, Surbahar dickie, crassie
  • 8 август: acidtrip /hmsu,/ Konspirator /hmsu/, EXo /hmsu, mirizma/, Digital Soul & Kigami /KiDS/, Birben /Overload/; Огнено шоу на Нария инри магария
  • 9 август: Уикеда, Popara, Merudia, Root Souljah, Kozza Mostra, Каya
  • 10 август: Теодосий Спасов, Balkansky, Колю, Руски Синдром, Quantone

Медийни партньори на събието са сп. Едно, gorichka.bg, clubevents.info, радио RFI и JAZZ FM.

Клатушкащото удоволствие с автобус до местността Беглика ще бъде възможно единствено от град Батак (на 30 км разстояние). Автобусите ще циркулират по маршрута от 9:00 ч. до 21:00 ч. във всеки един от фестивалните дни. Настаняването ще бъде в два палаткови лагера в близост до центъра на фестивала, като специално за туристите ще пеят птички на живо. Градовете Батак и Доспат също са обявили готовност да поемат туристи.

За контакти:
Галина Дъбова /0898 881 553/
galina_dubova (at) mail.bg
www.beglika.org


[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org