Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
Първи доброволчески лагер на хижа Ехо

Става дума не само за почистване,
но и за въвеждане на един куп подобрения,
в чаровната хижа Ехо, прихлъзната по билото старопланинско.

Хижа Ехо вече се стопанисва съвместно от Академик - Русе и новото сдружение "За Ехо" (www.ehoto.org), в което членува и За Земята. Идеята е в следващите години да я превърнем в хижа-МОДЕЛ с възможно най-нисък екологичен отпечатък: да направим компостни тоалетни, въведем извозване на всички нелесно-разградими отпадъци, разни еко препарати, слънчеви системи за енергия и топла вода, и всякакви други еко мерки.

И тъй, заветния момент на първата по-дълбока стъпка и копка по утопичната ни концепция ще бъде поставена между 7-ми и 11-ти ОКТОМВРИ тази година

Конкретно, от сряда (7 октомври) до неделя (11 октомври) ще се проведе мултифункционален лагер на хижа ЕХО, с няколко работни групи и работилници: една по почистване и извозване на стари сметища (йе), една по почистване на остатъчни отпадъци след боровинкоберачи..., една по подобрения и арт в хижата, една по готвене и една случен способ :)

Предвидили сме и работилници всяка от вечерите на тема слънчеви компостни тоалетни, планинарство, екологични проблеми и кампании в България и други разни.

Мислихме да започнем строежа и на слънчевата компостна тоалетна, но уви - изисква се по-дълга подготовка - изнасяне на голямо количесто материал, подготовка на терен, специални разрешения от парка и таканататък. Така че - лагера за изграждането на компостни тоалетни ще бъде през МАЙ месец (тогава вече няма сняг и има много цветя).

За октомврийския лагер: може да се спи в хижата, може и на палатки. Кой както го влече. За нощуващите в хижата: задължително вземете със себе си спален чувал. Носете си фенер или челник, топли дрехи, дъждобрани, канче.

Храната и нощувката ще бъдат поети от нас.
(очаквайте 15 лв. такса участие)

Сборен пункт: Тетевен - автогара, сряда 11.30 часа
(има автобус от централна автогара София до Тетевен в 9.00)

За въпроси и записване:
ehotooo {at} mail.com

Телефони за връзка:
Ваня Бонева 0882 966 334
Михаил Михов: 0889 620 483

Допълнителна информация за маршрутите до хижата, в случай че не идвате от началото на лагера, прочетете от сайта:
http://ehoto.org/ehoto/routes.php


[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org