Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!

21 НОЕМВРИ, ВТОРНИК, 13 ЧАСА!

РЕШАВА СЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА


На 21 ноември 2006 г., вторник, от 13 ч. в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще се състои заседанието на Висшия експертен съвет по биоразнообразие, на което ще се обсъдят природните места, които България да предложи за включване към европейската екологична мрежа Натура 2000 при влизането си в Съюза.

Неправителствените екологични организации, между които „За Земята”, „Балкани”, Информационен и учебен център по екология (ИУЦЕ), гражданска група „Да спасим Иракли” и др. желаят чрез ГРАЖДАНСКО ПРИСЪСТВИЕ на тази дата да засвидетелстват надеждата и подкрепата си за едно решение, което да защити българската земя и природа. Надяваме се това решение да не се окаже първа стъпка преди погребението й, а акт в посока на спасяването й.

Нека имаме предвид и не забравяме, че България е страната с най-богато биоразнообразие в Европа и с най-голям процент от територията си непокътната дива природа. Това е нейно национално богатство и ние имаме задължението да го опазим, защото то не принадлежи само на нас, дори не и на Европа – то принадлежи на планетата! Евентуално намаляване на процента на предложените за включване територии би означавало само едно: съобразяване с корпоративните интереси на малобройна група инвеститори и зачеркване шансовете за устойчиво развитие от бъдещето на България! Особено като се има предвид, че страни от Централна и Западна Европа с далеч по-бедни природни дадености от нашите се движат средно между 20-30 %!

Недопустимо е да не бъдат предложени в пълен формат от този експертен съвет подготвените зони за защита! В противен случай всичко, което остане извън тази защита, е моментално изложено на сигурно застрояване, изсичане и поголовно унищожение.

Затова бъдете там не само за да участвате в решаването на бъдещето си, не само защото Черноморието ни загива (Топола и Божурец бяха убити през последната седмица и вече не съществуват, Странджа е разпродадена), но и заради Рила, Родопи, Пирин или всички онези места, които не се срамувате да наречете родина.

На 21 ноември 2006 г., вторник, от 13 ч.

пред МОСВ на ул. Гладстон и площад Славейков (зад Макдоналдс)

Бъдете там!


[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org