Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
VIVA NATURA!

Летен лагер от 3-ти до 7-ми август в Кресненското дефиле.

В разгара на лятото ще се проведе първия от поредица доброволчески работни лагери, в Кресненското дефиле!

Идеята е да се съчетае практическата работа с теорията на опазване на околната среда и това да е началото на поредица от практически обучения.

Проектът се казва "Viva Natura!". Той е осеммесечен и включва 5 работни лагера, всичките в нашето любимо Кресненско дефиле. Първият лагер ще бъде 5-дневен, а останалите 2-дневни. През деня ще се работи, в горите тилилейски, ще се броди из тях и ще събират жълъди, ще се направи разсадник, ще се засажда живот (дъбове), също и ще се правят вади. А преди всичко (на първия августовки лагер) ще се отстранява екзотичния вид Amorpha fruticosa, който "неизвестно" как е попаднал там и задушава цялата гора. Разбирайте, че ще се работи със замах и вихър. Вечерите ще ни обучават на природозащитни теми, хора с много опит и желание. Разбира се, ще има огън, приключенски игри и забавления. А в някои от дните - опознавателни разходки и екскурзии в района.

В лагерите ще вземат участие 35 души - доброволци на За Земята и 35 ученика от Кресна (малки и големи).

Първият лагер ще се проведе от 3-ти до 7-ми август (сряда-неделя) и ще включва: отстраняване на екзотичните дървета Amorpha fruticosa; презентация на природозащитна тематика; изследване на местността; разходки из района; обучение за преброяване на костенурки; приключенски игри и забавления и всичко останало, което ще създадем сами!

Тъй като ще се спи на открито :), е необходимо да си носите спални чували, шалтета и палатки. Храната е осигурена (готвена на място, вкусна и вегитарианска).

Записвания, не по-късно от 25-ти юли, на ел. поща: priateli@zazemiata.org или на телефоните в офиса: 02 951 53 18 или 02 851 86 20. Напишете име, тел за контакти, специални изисквания (напр. aлергия от някои хранителни продукти), фобия от екзотични видове и др.

Землянският екип сме: Тони, Ваня и Кун и ви очакваме!


[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org