Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
Viva Natura! Епизод III
18-20 ноември, с. Влахи

Това се е случило във Франция. В една красива планинска местност, покрита с гъсти гори, тучни поляни, бистри потоци, приказни пасища и живописни селца. Хората обаче, започнали да експлоатират твърде много гората и почвата и след няколко поколения се оказали в една земя - пустиня, без гори, без вода и с изтощена почва. Разбира се, никой не искал да живее на подобно място и всички напуснали района, с изключение на един овчар. Всеки път когато изкарвал стадото си, той засаждал жълъди с гегата си. Ден след ден, година след година... Сега тази земя отново е покрита с гори, има кристална вода и хората отново живеят щастливо. Happy end.

В действителност всеки един човек може да промени нещата. Така че, вие сте повече от добре дошли на следващия "Viva Natura!" лагер, да засаждаме жълъди, да действаме локално, а да мислим глобално и нашето присъствие в Кресненското дефиле да остави своите следи ;-)

Лагерът ще бъде във Влахи - село, разположено на склоновете на Пирин планина, на 8 км от гр. Кресна, от петък (18-ти) до неделя (20-ти) ноември. Участниците ще бъдат около 60 души - доброволци на За Земята и деветокласници от гр. Кресна. Хората, пристигащи в петък, могат да помогнат със събирането на жълъди в дъбовата гора, които в събота ще засаждаме в изкуствени насаждения от черен бор, в близост до пътя Кресна - Влахи.
По този начин може да възстановим дъбовите гори, които са типичната естествена растителност в региона и те постепенно да изместят насажденията от черен бор. Всеки ще получи торбичка пълна с жълъди и ... цял ден ще се разхожда из боровата гора и ще засажда жълъди! Събота вечер програмата включва презентации и прожекции на филмчета за красивото, но застрашено от унищожаване Кресненско дефиле. В неделя ще имаме избор от много занимания: да садим още жълъди, да посетим Лупи - вълка във Влахи (!), да се разхождаме из Пирин, да помагаме в строителството на еко-центъра, да играем игри, да се забавляваме и накрая да си тръгнем.

Моля, запишете се възможно най-скоро, защото максималния брой участници от За Земята е 35 души.

Пишете ни на:
priateli@zazemiata.org или се обадете на:
02 / 951 53 18; 0887 14 84 25 - Ваня; 0888 688 999 - Тони; 0885262831 - Кун.

Не забравяйте да носите палатка (разбира се, може да спите и в екоцентъра, но той е още в етап на строителство и вътре все пак е студено и ветровито :) Носете си още: топъл спален чувал, топли дрехи и обувчици, фенерче, чашка, чинийка, прибори, вълшебни напитки и музикални инструменти.

Топли поздрави от екипа на За Земята

П.С. (специалното желание на Кун) Ако познавате някой, който свири на гайда и би искал да дойде, за да ни пълни душата, би било прекрасно.Още снимки от Viva Natura - Епизод II тук
[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org