енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти
Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
Viva Natura! Епизод IV
28-30 април

След дългата зима пролетта вече е във въздуха и е крайно време за Viva Natura!- епизод 4 в Кресна!

От 28 до 30 април отново ще населим нашата прекрасна поляна на Струма. Планът отново предвижда преборване на инвазивния храст, наречен 'Amorpha' (знаем, че тя живее много животи, така че ще бъде все още там!), за да възстановим естествената гора от чинари и черна топола покрай реката. Вече разполагаме с нови, първокачествени и мнооого остри инструменти, така че единственото, от което се нуждаем, е вашата (диструктивна :) енергия! Нещо повече, ще започнем да правим разсадник, в който да се отглеждат фиданки от местните, естествено растящи видове. И ако ни остане време, ще започнем с реставрацията на няколко стари напоителни канала, намиращи се по склоновете на планината, благодарение на които в миналото се е създавала много благоприятна среда за живот на обитателите на този регион, например на влаголюбивите влечуги.

По една щастлива случайност, паралелно с Viva Natura! лагера, Adventure Net, Extremus Info и За Земята организират почистване на Кресненското дефиле и канят част от нашата група да се присъедини към тях, така че пред вас стои и тази избор. Вечерта, разбира се, ще бъдем всички заедно, около аморфния огън и ще пеем песни!

Отново ще бъдем около 35-40 участника от За Земята и около 15 ученици От училището в Кресна. Опитайте се да пристигнете в петък вечерта преди Залез слънце, за да нагледаме как Аморфата се развива и за да сме на линия за събота - основния ни работен ден! В неделя ще приключим плавно с работата и ще разгледаме околността. Тъй като 1 май е почивен ден, може да решите да останете за още една вечер за разходка в Пирин или село Влахи, или за минерална баня (или да се върнете в София, за да се включите в първомайската "манифестация", организирана от Коалиция "БелеНЕ", по случай 20-годишнината от аварията в Чернобил)

За да се запишете за участие пишете на priateli@zazemiata.org, или се обадете в За Земята на тел. 943 11 23. Пишете ни името си и кога смятате да пристигнете. В сряда ще ви изпратим по-подробна информация, а дотогава - пишете ни!

Не забравяйте за палатка, спален чувал, топли дрехи и обувки, фенерче, както и чашки, чинии и прибори, напитки (само не в пластмасови бутилки!), също така и музикални инструменти и още по-най-задължително - усмивки!

Карта как да стигнете до лагера


За по-детайлен преглед натисни върху картата

Повече информация за почистването на Кресненското дефиле:
Организирано е съвместно от: Adventure Net, Extremus Info и За Земята. Почистването ще се проведе от 10 до 15ч в дните събота и неделя (29 - 30 април). Сборен пункт Кресненското ханче около 10 часа и за двата дена. И в двата дни след почистването е организирано спускане с лодки по почистения участък на Струма :) Телефони за контакти: 088 888 93 71 Емилия (Adventure Net)


http://www.adventurenetbg.com

http://www.extremus.info/

[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта | отметка
www.zazemiata.org