Енергия | МФИ 
.: меню
за нас
кампании
ресурсен
център
подкрепете
контакти

Международна Конференция 3-4 юни 2010, София, НДК


Ела да видиш страницата за екстремни спортове!
ПЛАНИНИТЕ ОТБЛИЗО

НАРЪЧНИК НА ПЛАНИНСКИЯ ВОДАЧ И ДОБРИЯ ПЛАНИНАР

практическо ръководство

Авторски колектив:
Любомир Попйорданов, Момчил Дамянов, Явор Стоянов, Върбан Тодоров, Кирил Георгиев, Калина Шипкова, Момчил Панайотов, Теодор Тодоров, Любена Господинова
Издателска къща ОДИСЕЯ-ИН, София 2005,
Тираж 1000 броя, 248 страници, 25 лева

Със съфинансирането на Мисията за България на USAID и спонсорираната от нея Програма за развитие на бизнеса и търговията VEGA

Уважаеми приятели на планините,

В дните на своята 15 годишнина Туроператорската агенция ОДИСЕЯ-ИН ООД отпечата поредното си практически ориентирано и уникално издание. На нейния екип се дължи заслугата днес България да е водеща дестинация за приключенски туризъм, въвеждането на съвременни разбирания за качество и сигурност при работа в планината, създаването на филми, плакати и двуезични карти на българските планини, маркирането на нови маршрути. Агенцията играе ключова роля в развитието на модели социално отговорен и устойчив туризъм, както и в утвърждаването на професията "планински водач".

Работата по "ПЛАНИНИТЕ ОТБЛИЗО" започна преди почти 5 години и ангажира един много широк колектив от автори, фотографи, художници, дизайнери - всички те хора от терена и обществено ангажирани личности с активна гражданска позиция и опит в планината. Изданието е нещо много повече от един Наръчник за планинските водачи и планинарите. Написано по един занимателен начин и богато илюстрирано - 227 снимки и 45 специално направени за случая авторски скици и таблици, то е изработено по един съвременен начин, със специално внимание към качеството на цветните и графичните изображения, а неговата подвързия е гаранция за пълноценно и дълготрайно ползване.

Вярваме, че "ПЛАНИНИТЕ ОТБЛИЗО" като издание ще се приеме с ентусиазъм от новите поколения планински водачи и търсачите на силни усещания, устремили се към вулканите, пустините, върховете и бездните на света, работещите в парковете, лесничействата и планините като цяло, екскурзоводите, еколозите и "зеления" неправителствен сектор, хижарите, собствениците на къщи за гости и семейни хотели и всички планинари, както и от цялата туристическа гилдия на туроператорите, преподавателите студентите и учениците в учебните заведения с предмет туризъм.

Наръчникът ПЛАНИНИТЕ ОТБЛИЗО запознава с:

  • историята на придружаването в планините
  • възникването и строежа на Земята
  • биоразнообразието като значим ресурс за туризъм
  • особеностите на планинската среда (опасности в планините, планинска метереология)
  • основните моменти при оказване на първа помощ
  • избора на подходяща екипировка


[нагоре] [начало]
начало | карта на сайта
www.zazemiata.org